להלן עקרונות התזונה הבסיסיים והחשובים ביותר לשמירה בתקופת ההריון:
1. חשוב לגוון ולאכול מזונות מכל קבוצות המזו
ן2. חשוב לשתות הרבה בזמן ההריון - לפחות 10 כוסות מים ביום
3. מומלץ לפזר את הארוחות במשך היום: 3 ארוחות עיקריות (שאינן מוגזמות) ו 2 ארוחות ביניים
4. מומלץ לצרוך מזונות המכילים סיבים תזונתיים: לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, פסטה מחיטה מלאה...
5. באופן כללי ובפרט בזמן הריון, יש להפחית בטיגון ובאכילת מאכלים שמנים כגון: בשר שמן, גבינות שמנות (מעל 5% שומן), קצפות, ממתקים וחטיפים שמנים ומלוחים, מזונות המכילים מרגרינה וחמאה בכמויות גדולות, ורטבים בכמות גבוהה.
6. מומלץ לעשות פעילות גופנית - טוב למצב הרוח ומונע השמנה (באישור רופא)
7. יש להמנע כמה שאפשר מצריכת קפאין - מומלץ לא לצרוך מעבר ל-3 כוסות קפה ביום (או משקאות אחרים המכילים קפאין)
8. להמנע מאלכוהול ומעישון !
9. מומלץ לאכול מזונות עשירים בחומצה פולית החיונית להתפתחות תקינה של העובר: ירקות ירוקים, קיטניות, גרעיניםואגוזים. בשליש הראשון להריון מומלץ לקחת תוספת של חומצה פולית (400 מק'ג ליום).
10. מומלץ לאכול מזונות עשירים בברזל - הצורך בברזל עולה במהלך ההריון עקב עלייה בנפח הדם וצרכי העובר. יש לבדוק מדי חודש את רמת הברזל ולקחת תוספות במידת הצורך.
- ויטמין C משפר ספיגת ברזל לכן מומלץ לאכול מזונות עשירים בויטמין C יחד עם מזונות עשירים בברזל
- מזונות עשירים בברזל: בשר הודו, עוף, דגים, טופו, סויה, שקדים, טחינה
11. חשוב לאכול מזונות עשירים בסידן. צריכת הסידן המומלצת בהריון - כ-1200 מג' ביום
- מזונות עשירים בסידן: מוצרי חלב - בעיקר גבינה לבנה, ברוקולי, טופו, סרדינים
12. חשוב לאכול מאכלים עשירים באבץ - צריכת אבץ מומלצת: כ-11 מג' ביום
- מזונות עשירים באבץ: קטניות, אגוזים, דגנים מלאים, מוצרי בשר, ביצים, מוצרי חלב.